Iedereen heeft vast wel een keer te snel op verzenden gedrukt en weg… was de boze mail die je eigenlijk niet had willen versturen.

Meestal kun je beter even een adempauze nemen voor je boos reageert op een mail… het maakt soms meer kapot dan je lief is.

Tips

Mocht je de volgende keer een mail krijgen en heel boos willen reageren, dan adviseer ik je deze tips ter harte te nemen.

  1. Koel even af en tel desnoods tot 10 (of tot twintig) of slaap er een nachtje over.
  2. Wist je dat je een mail die je per ongeluk te snel hebt verstuurd, ongedaan kunt maken in Gmail?
    Je kan zelf instellen hoeveel seconden een mail moet wachten totdat deze wordt verzonden. Zo kun je nog snel ingrijpen als je een fout hebt gemaakt of iets bent vergeten. Dit kan tot maximaal 30 seconden.
  3. Stuur een neutraal mailtje, bijvoorbeeld “ik heb je mail ontvangen, ik kom er woensdag op terug”.
  4. Als je dan na de afkoelperiode je mailtje op gaat stellen, haal je de persoon aan wie je mailt dan even voor de geest en denk aan het waardevolle contact dat jullie al zo lang hebben.
  5. Denk aan de gevolgen van je boze mailtje. Zijn er andere oplossingen om het conflict uit de wereld te halen? Een kopje koffie of een telefoontje?

En als het dan toch te laat is… bied zo snel mogelijk je excuus aan en los het op!

Wat doe jij als je boos bent? Ik lees graag hoe jij hiermee omgaat!

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?