Het is ook heel verleidelijk om je aan te melden voor allerlei nieuwsbrieven van collega’s, guru’s, mensen die iets heel aantrekkelijks weggeven of meedoen aan een challenge. Inmiddels is er zelfs een woord voor: Infobesitas. Je bent zo ontzettend bang om iets te missen, dat je verzandt in reclame-uitingen van andere ondernemers. Maar heb je al die informatie ook daadwerkelijk nodig?

In mijn Inbox heb ik een mapje Later/Misschien. Daarin staan al die nieuwsbrieven die ik misschien ooit nog wel een keertje ga lezen, maar eigenlijk is de praktijk dat ik dat bijna nooit doe. Daarom is het verstandig om je af te melden. Dit kun je natuurlijk handmatig doen iedere keer als er een nieuwsbrief binnenkomt, maar je kunt ook gebruik maken van een online tool. Deze online tool heet unroll.me
Ik zal even laten zien hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Een van de prettigste functies vind ik dat je een keer per dag een overzicht krijgt van allen nieuwsbrieven waarop je bent geabonneerd.
Je hebt wel een Gmail of Yahoo-account nodig.

Je gaat naar: http://unroll.me

unroll.me

Klik op Get started now.

unroll.me2

Vervolgens log je in met je Gmailadres en vink je aan dat je akkoord gaat met ‘the terms’ and ‘privacy policy’. Klik daarna op Continue.

Vervolgens geef je Unroll.me toestemming om je gegevens te gebruiken. Dit kun je op elk moment weer uitzetten.

Unroll.me gaat nu voor je aan de slag en maakt een scan. Dit kan een aantal minuten duren.

Als unroll.me klaar is krijg je dit scherm:

unroll.me3

Klik vervolgens op ‘continue to the next step’.

Daarna krijg je een alfabetisch overzicht van de nieuwsbrieven waarop je bent geabonneerd.

unrollme4

Je kunt je nu voor de nieuwsbrieven die je niet meer wilt ontvangen uitschrijven door op ‘unsubscribe’ te klikken.

Een andere mogelijkheid is om op ‘add to rollup’ te klikken. Je krijgt daarna een overzicht van deze nieuwsbrieven. Vervolgens kies je op welk moment van de dag je een mail van unroll.me wilt ontvangen met een overzicht van de mails waarop je nog bent geabonneerd.

Via unroll.me kun je dit altijd weer ongedaan maken.

Veel succes en laat me weten wat je van deze tip vindt!

Tot een lege inbox!

Evelien

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?