Ongeveer drie weken geleden heb ik een nieuwe telefoon gekocht. Het was best een grote overgang van IOS naar Android. Gelukkig ben ik niet zo merkentrouw en was ik al snel gewend aan mijn nieuwe toestel. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat al mijn contacten en foto’s overgezet zijn door een medewerker van de Mediamarkt. Wel grappig want ik kreeg te horen dat het binnen een kwartier gefikst zou zijn, maar dat kwartier werd bijna één uur. Geduld is een schone zaak, ook bij de Mediamarkt.

Huawei P10

Wat verder opviel was dat mijn telefoon heel veel geluidjes maakte. Bij een nieuw e-mailbericht, een nieuwe Whatsapp, een melding van Facebook enzovoort. Er waren zelfs apps waarvan ik niet eens wist dat ik er een account van had. Herken jij dat?

Het verbaasde me een beetje dat je zo snel ‘verslaafd’ raakt aan al die geluidjes. Ik leer iedereen ze uit te zetten, omdat het afleidt, maar al heel snel merk je dat je digitale leven wordt bepaald door die geluidjes. Het mechanisme wat in werking trad was dat ik bij ieder geluidje alles uit mijn handen liet vallen en eerst keek wat dat geluidje betekende.

notificaties

Dat helpt niet als je lekker productief wilt zijn, want iedere keer moet je toch weer even kijken waar je mee bezig was. Ik heb het een paar dagen aan laten staan tot het moment dat er midden in de nacht iemand mij een (onbelangrijk) appje stuurde, ik wakker schrok en het heel lang duurde voordat ik weer in slaap viel.

Zorg dat je niet afgeleid wordt.

  • Ondanks dat je denkt dat je de ‘baas’ bent over die geluidjes, zet ze uit!
  • Laat je niet afleiden door al deze signalen.
  • Zet al je notificaties uit. In dit artikel laat ik je nog even zien hoe je dat doet.

Hoe ga jij om met al die verleidingen? Ik lees het graag!

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?