Begin de dag goed!

Brandjes blussen is geen goed begin van de dag. Je komt niet toe aan je eigen takenlijst. Je verliest al snel focus. Op het moment dat je alleen die dingen doet, die op je eigen takenlijst staan, ga je ervaren dat je veel meer dingen gedaan krijgt, dan als je je laat leiden door de vragen van anderen. Hetzelfde geldt voor het openen van je sociale media. Als je daar je dag mee begint ben je zo een paar uur verder en kom je niet toe aan de dingen die je je met jezelf had afgesproken.

brand-blussen

Veel van de mensen die jou een e-mail sturen verwachten echt niet dat je binnen 10 minuten een antwoord geeft. Sterker nog, ze zouden wel eens kunnen denken dat je toch niets te doen hebt en je nog meer vragen stellen. Het is belangrijk bij alles wat je doet je te realiseren waarom je het doet en waarom op dat moment. Op het moment dat je je de hele dag laat afleiden door je e-mail kom je niet toe aan de dingen die echt belangrijk zijn.
Kies ervoor om op vaste tijdstippen een paar keer per dag je e-mail te beantwoorden en blokkeer daar ook tijd voor in je agenda.

Slik de Kikker

slik-de-kikker

Een goed begin, is het halve werk. Brian Tracy heeft een boek geschreven ‘Slik de Kikker’. Hij zegt als je begint met het vervelendste wat je moet doen, heb je dat maar gehad en kan de dag alleen maar leuker worden. Vaak stellen we lastige klussen uit, omdat we er tegenop zien. Doe je dat eerst dan heb je het voordeel dat je daar niet meer de hele dag tegenop hoeft te zien. Hoe fijn is dat! Mijn ervaring is als je eenmaal de goede focus hebt, dat de dag dan veel plezieriger verloopt en dat je uiteindelijk veel productiever bent. Begin je met je e-mail dan heb je gelijk een excuus om die vervelende taak uit te stellen. Je laat dan eigenlijk de ‘waan van de dag’-bepalen wat jij die dag gaat doen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je e-mail ook nog eens voor een vervelend klusje zorgt. Niet doen dus!

Afspraak gemist en nu?

Een afspraak missen omdat je niet gelijk met je mail begint is natuurlijk lastig, maar dit is te voorkomen. Vraag in geval van afspraken op korte termijn of iemand een sms’je stuurt of gewoon even de telefoon pakt. Het is niet jouw probleem als iemand daar boos over wordt en je hoeft je ook geen schuldgevoel aan te praten, want e-mail is niet heilig al denken veel mensen dat wel. Het is een handig hulpmiddel, maar vervangt nooit de telefoon of de communicatie tussen mensen. In mijn geval heb ik de afspraak met mijn klanten als er iets heel dringend is, dat zij mij op een andere manier proberen te bereiken. En ik kan je vertellen dat dit nog nooit fout gelopen is. Het blijft de verantwoordelijkheid van degene die een bericht per mail verstuurt en nooit van de ontvanger. Laatst las ik in de krant dat onze Nederlandse Spoorwegen een antwoordtijd van zes dagen hanteren en deze norm nog niet eens altijd halen. Jij maakt je dan druk over een paar uur?

Hoe ga jij je dag starten?

Tot een lege inbox!

Evelien

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?