Als ondernemer vind ik dat je eigenlijk niet meer zonder Gmail kunt. Een aantal collega’s van mij vindt dat Gmail niet professioneel overkomt, maar het is heel eenvoudig om jouw zakelijke e-mailadres te koppelen aan Gmail. Hierdoor ziet niemand dat jij Gmail gebruikt. Wel kun je er over discussiëren of een Gmailadres professioneel oogt als jij dat als jij dat gebruikt. Dus liever info@ebosfreetype.nl dan ebosfreetype@gmail.com

zeven voordelen van gmail

Zeven voordelen van Gmail

Gmail heeft een grote opslag

Bij Gmail beschik je over 15 GB aan gratis opslag voor je e-mail, dat is sowieso al veel maar dit is ook nog eens constant aan het stijgen.

Google staat bekend als een goede (misschien wel de beste) zoekmachine, Google is het bedrijf dat Gmail maakt (Gmail staat dan ook voor GoogleMail). Gmail heeft dus een uitstekende zoekfunctie, daar kan geen andere e-mail provider tegenop.

Gmail werkt met labels

Labels zijn heel wat anders dan de gebruikelijke mappen, je kan namelijk een mailtje koppelen aan zo veel labels als jij wilt, bij mappen is dat er maar één. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat een mailtje bij het label ‘Financieel’ hoort, maar ook bij het label ‘Mailinglists’ als je een nieuwsbrief krijgt van jou bank of PayPal. Op deze manier kan je minder specifieke labels maken dan dat je mappen zou hebben, en met de zoekfunctie vind je alsnog alles heel snel terug.

Gmail Meerdere adressen

Met Gmail heb je een onbeperkt aantal e-mail adressen. Je kunt dus zoveel zakelijke als privé e-mailadressen als je wilt.

Alles in één inbox

Je kunt al je e-mailadressen laten importeren in Gmail. Ook kun je dan binnen Gmail via de andere e-mailadressen versturen. Het voordeel is dat je dan maar op één plaats je e-mail hoeft te controleren. Als je dat prettig vindt kun je alle mail van een bepaald e-mailadres een (gekleurd) label geven.

Filters

Bij Gmail heb je de mogelijkheid om zelf filters aan te maken, zo kan je er voor zorgen dat alleen de belangrijke mailtjes in je inbox komen en de rest wordt weggesluisd naar de door jou, vooraf ingestelde labels.

Gratis

En als klap op de vuurpijl is dat alles nog een gratis ook. Er staan wel wat Google Ads in je gmail maar die vallen mij niet eens op. Als ze jou wel opvallen als je zien dat ze afhankelijk zijn van de context, het zijn geen reclame dingetjes waar jij niets aan hebt, waarschijnlijk staat er dus wel wat interessants voor je.

Wat zijn voor jou de redenen om nog geen Gmail te gebruiken? Ik hoor het graag in het commentaarveld hier onder.

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?