Als ik de eerste keer contact met mijn klant heb, zijn ze vaak een beetje beschaamd omdat ze zo’n volle inbox hebben. Ik heb wel 2000 berichten in mijn inbox staan, zeggen ze dan. Geloof mij dat dit nog veel erger kan. Het ‘record’ staat op 35.000 berichten. Ik denk dat jij dit record niet wilt verbreken of heb ik het mis? Mijn klanten vertellen ook dat het hen heel onrustig maakt en vaak zoeken ze naar een blijvende oplossing. Als we dan even inventariseren blijkt al vaak dat er heel veel berichten in de inbox staan, die daar al lang niet meer in hadden hoeven te staan. Vaak gebruiken zij hun inbox ook als soort takenlijst en uit onderzoek is gebleken dat berichten die in hun digitale brievenbus blijven staan, wel vijf keer of vaker worden geopend en gelezen. Geen wonder dat je daar onrustig van wordt!

waarom blijft mijn inbox zo vol

Ik adviseer altijd om een bericht te lezen en daarna te verwijderen uit de inbox. Stel je voor dat de postbode jouw post nog door de brievenbus doet en dat al jouw post op de deurmat terecht komt. Jij hebt een van die brieven nodig om bijvoorbeeld een rekening te betalen. In het gunstigste geval maak je een stapel van alle post die is binnen gekomen. Je haalt die brief uit de stapel, betaalt de rekening en legt hem terug op de deurmat… Ik denk dat je dat niet zo doet, maar eigenlijk doe je dat zo wel met je digitale post.

Hoe kun je het dan anders doen?

Op het moment dat je een factuur hebt betaald, sla je deze bijvoorbeeld op in een mapje ‘facturen’, als je dan na drie maanden je BTW-aangifte gaat doen of je verwerkt één keer per week je administratie hoef je alleen maar naar dat mapje te gaan. Dan hoef je ook niet alle mails nog een keertje door te spitten en dat scheelt een hoop tijd en geeft veel rust, want je weet namelijk zeker dat je ook geen mails kwijt raakt of vergeet.

 

 

 

 

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?