Het lijkt wel of er iedere maand sociale netwerken bijkomen. Vaak denk ik ook dat ik iets mis als ik me niet aansluit bij weer een nieuwe hype. Vraag je bij ieder sociaal netwerk af wat het je oplevert. Waar vind jij je klanten of prospects? Hoeveel tijd besteed je iedere dag aan het communiceren op deze netwerken?

Vaak ga je ‘even’ naar Facebook en voor je het weet ben je een uur verder. Regelmatig lees ik dat mensen inmiddels verslaafd zijn aan sociale media.

De sociale netwerken willen natuurlijk graag dat je zo vaak mogelijk inlogt en zo veel mogelijk tijd doorbrengt op hun platform. Standaard krijg je van ieder sociaal netwerk ‘notificaties’.
E-mailmeldingen om te vertellen dat je nieuwe volgers hebt, nieuwe berichten, nieuwe ‘likes’, nieuwe aanbiedingen, uitnodigingen enzovoorts.

Veel berichten

Je begrijpt dat je door deze notificaties heel veel berichten in je inbox krijgt. Ook zorgen ze er vaak voor dat je toch even gaat kijken. Dit kost ontzettend veel tijd! Tijd die je veel beter voor belangrijke dingen kunt gebruiken. Mijn advies is om al deze meldingen uit te zetten en dat je naar je sociale media platforms gaat als jij daar tijd voor hebt (of zin in hebt).

Meldingen uitzetten

Ik laat je voor de belangrijkste platforms: Facebook, Twitter en LinkedIn zien hoe je dat moet doen.

 

Facebook

Je meldt je aan en klikt op het pijltje helemaal rechts.

facebook

Dan klik je op instellingen

Bij meldingen kun je alles aanpassen zoals jij dat wilt. Klik daarvoor even op bewerken. Klik op alle mogelijkheden om echt alles uit te zetten.

facebook

Twitter

Meld je aan. Klik op je foto voor een uitklapmenu.

twitter1

Klik daarna op Instellingen

Twitter

Klik vervolgens op e-mailmeldingen.

twitter3

LinkedIn

Meld je aan en klik op je foto, rechts. Dan krijg je een uitklapmenu.

linkedin1

Vervolgens klik je op Privacy en instellingen en scroll je naar beneden. Hier klik je links op Communicatie

linkedin3

Hier kun je alles weer instellen.

Is het gelukt?

Ik hoop dat dit gaat helpen minder vaak afgeleid te worden door alle meldingen die je ontvangt.

Heb je alle meldingen uitgeschakeld? Ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe het je bevalt! Deel je ervaringen in het commentaarveld hier onder!

Als je nog vragen hebt, hoor ik ze natuurlijk heel graag!

Ik wens je een mooie en productieve dag!
Evelyne

 

 

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?