Regelmatig vragen mensen mij wat het beroep van Virtual Assistant (VA) nu precies inhoudt. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Sla je er Wikipedia op na dan krijg je de volgende beschrijving: ‘een ondernemer die professionele administratieve, technische of creatieve ondersteuning biedt aan cliënten vanuit een thuiskantoor…’.

In Amerika en Australië is het werken als een VA een snelgroeiende markt. Via Twitter, Facebook en andere sociale media, netwerken op het internet, worden allerlei diensten aangeboden. Ik merk zelf dat er in Nederland langzaam maar zeker een markt ontstaat.

Welke specialist zoek jij?

Voor mensen die nog nooit met een VA hebben gewerkt is het zoeken naar de speld in de hooiberg om de juiste VA te vinden. Persoonlijk denk ik dat iedere VA zijn eigen specialiteiten heeft en zaken die hij/zij graag uit wil voeren of liever aan een ander over laat.

Ik noem me zelf altijd graag van een ‘secretaresse op afstand’ en daarmee bedoel ik niet of mijn opdrachtgever in Groningen woont en ik in Maastricht werk. De reden van de ‘afstand’ ligt in het feit dat ik niet fysiek op het kantoor van mijn klant werk. Bovendien vind ik het erg belangrijk dat er een zakelijk en goed contact bestaat tussen de klant en mij.

wat is een virtual assistant?

Het beheren van e-mail is mijn specialiteit

Iedere VA heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Daarom is het aan te raden om verschillende taken bij verschillende VA’s onder te brengen. Zoek je iemand die jouw e-mail kan beheren, dan ben je bij mij bijvoorbeeld aan het juiste adres! 🙂

Waar heb jij behoefte aan? Ik lees het graag in het reactieveld hier onder.

 

Social

Evelyne

Virtual Personal Assistant en Eigenaar bij EBOS Freetype
Evelyne Bos is een virtual personal assistant voor succesvolle ondernemers. Sinds 2002 oprichter en trotse eigenaar van EBOS Freetype. Met ruim 35 jaar ervaring durf ik te stellen dat met mij in je team een aantal zaken een stuk aangenamer zal worden.

Mijn jarenlange ervaring zal jou zeker helpen om jouw bedrijf te kunnen runnen op de manier die jij wilt. Je bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn en weten dat jouw business en klanten bij mij in heel goede handen zijn.
Social
× Hoe kunnen we je helpen?